سلام به همه! روزتون بخیر
امروز اومدم تا طرز تهیه یه شیرینی خوشمزه رو بهتون یاد بدم که خودم خیلی دوسش دارم.
بهتون پیشنهاد میکنم حتما درستش کنین؛ چون طعمش بینظیره!
اسم این شیرینی که احتمالا زیاد شنیدین، نان خرمایی هستش.
اگه همه نکات رو در پخت این شیرینی رعایت کنین، بافتش خیلی لطیف و خوشمزه میشه و خوردنش با چای خیلی میچسبه.
مواد لازم:
- خمیر مایه فوری 2 قاشق چایخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- آرد 500-450 گرم
- شیر 150 میلیلیتر
- کره 200 گرم
- نمک 1 پنس
محتویات داخل نان (میزان مواد داخل نان به دلخواه خودتونه):
- خرما
- گردو
- بیسکوییت
- کره
- دارچین
طرز تهیه:
- خمیر مایه رو داخل ظرف گودی ریخته و شیر ولرم یا آب رو به همراه یک قاشق شکر، روی خمیر مایه بریزین و حل کنین.
- آرد، مابقی شکر ، کره نرم شده و نمک رو داخل ظرف بریزین و ورز بدین تا خمیر آماده بشه. دقت کنین که برای اضافه کردن آرد به مواد، اول کمی از آرد رو بریزین (حدود ۴۰۰ گرم) و اگر خمیر هنوز بیش از حد نرم بود، بقیه آرد رو کم کم و با کنترل اضافه کنین تا خمیر نرمی که به دست نمیچسبه، داشته باشین.
- روی خمیر رو بپوشونین و به اون نیم ساعت استراحت بدین.
- بعد خمیر رو فرم بدین و از مواد میانی داخلش بذارین و مثل تصاویر به اون شکل بدین.
- کاغذ روغنی رو روی سینی فر قرار بدین. بعد از شکل دادن به خمیر، اونارو داخل سینی فری که از قبل گرم کردین، بچینین و اجازه بدین تا با دمای ۱۷۵ درجه پخته بشه. مراقب باشین که نان خرمایی خشک نشه و به محض سرخ شدن، اونو از فر خارج کنین.
- بعد از سرد شدن نانها، میتونین روی اونا پودر قند بپاشین.
مواد میانی:
- پوست خرماها رو جدا کنین.
- اونا رو همراه کره تفت بدین.
- گردو، دارچین و بیسکوییت پودر شده رو اضافه کنین. میتونین از بیسکوییت مورد علاقهتون و یا مغزیجات دیگه هم به دلخواه استفاده کنین.
فقط در تهیه این نان باید دو نکته رو در نظر داشته باشین:
نکته 1: خمیر مایه خشک فوری، نیاز به استراحت نداره ولی خمیر مایه خشک معمولی رو حدود ۱۰ دقیقه داخل شیر ولرم یا آب ولرم استراحت بدین.
نکته 2: برای پخت، ۱۰ دقیقه شعله پایین فر و ۵ دقیقه نیز گریل رو روشن کنین تا روی نانها طلایی بشه. این زمان بسته به نوع گاز، میتونه متفاوت باشه.