سلام بهتون! روزتون بخیر
امروز اومدم تا طرز تهیه دو تا شیرینی خوشمزه رو بهتون یاد بدم. زولبیا و بامیه!
بهتر هستش که برای تهیه زولبیا یا بامیه، اول از همه شهد رو درست کنین چون باید خنک بشه.
مواد لازم برای شهد:
- شکر۲ پیمانه
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- گلوکز ۱ قاشق غذاخوری
- آب۱ پیمانه
- هل (در صورت تمایل) ۳ عدد
طرز تهیه شهد:
- آب، شکر و گلاب رو داخل قابلمه بریزین و روی حرارت بسیار ملایم قرار بدین تا به جوش بیاد.
- وقتی که جوش اومد، اون رو هم بزنین تا ذرات شکر به خوبی در آب حل بشن.
- آبلیمو، زعفران دم کرده، گلوکز و هل رو اضافه کنین و اجازه بدین تا مواد به غلظت برسن. (۲ تا ۳ دقیقه/ غلظتی مانند عسل)
- قابلمه رو از روی حرارت بردارین و کنار بذارین تا خنک بشه.
بامیه
مواد لازم:
- آرد ۱ پیمانه
- کره ۳۰ گرم
- تخممرغ ۲ عدد
- عسل ۱ قاشق سوپخوری
- آب ۱ پیمانه
طرز تهیه:
- آب، کره و عسل رو مخلوط کنین و روی حرارت قرار بدین تا به جوش بیاد.
- آرد رو به یکباره به اون اضافه کنین و هم بزنین تا مواد یکدست و در وسط ظرف جمع بشن. در این مرحله اگر خمیر خوب داغ نخوره، ممکنه بامیهی تردی نداشته باشین. بنابراین بهتره شعله رو کم کنین و خمیر رو حدود ۱۰ دقیقه داغ بزنین.
- خمیر رو کنار بذارین تا سرد بشه.
- تخم مرغ ها رو یکی یکی به خمیر اضافه کنین و خوب به هم بزنین تا یکدست بشه.
- خمیر رو داخل قیف بریزین و با ماسوره به اندازهی دلخواه قیچی کنین و داخل روغن داغ بندازین تا سرخ بشه.
- بلافاصله بعد از سرخ شدن، بامیهها رو داخل شهد سرد شده بندازین.
- بعد از دو سه دقیقه، بامیهها رو در صافی بذارین تا شهد اضافی اون خارج بشه.
- بامیههای خوشمزه رو نوش جان کنین.
چند نکته کلیدی در تهیه بامیه:
- وقتی دارین شهد رو درست میکنین، تا زمانی که آب و شکر به جوش نیومده، به هیچ وجه اون رو هم نزنید.
- اگر بعد از اضافه کردن دو تخم مرغ، خمیرتون سفت بود، یک تخم مرغ دیگه رو خوب هم بزنین و نصف اون رو به مخلوط اضافه کنین.
- سعی کنین بامیهها رو با حرارت کم سرخ کنین تا داخل اونها به خوبی پخته بشن.
زولبیا
مواد لازم:
- ماست ¼ لیوان
- نشاسته ۵۰ گرم
- اسانس هل ۲ قطره
- کره ½ قاشق چایخوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع به اندازه کافی
- آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- اول از همه نشاسته رو در کاسهای بزرگ بریزین، ماست رو به اون اضافه و خوب با هم مخلوط کنین تا یکدست بشن. به مدت ۵ دقیقه این مخلوط رو کنار بذارین.
- کره رو از یخچال بیرون بیارین و بذارین تا نرم بشه.
- بعد از ۵ دقیقه، آرد رو کم کم به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنین و هم بزنین.
- کره رو هم به این مخلوط اضافه و خوب مخلوط کنین تا مایه زولبیا یکدست بشه.
- گلاب ، اسانس هل و جوش شیرین رو به مایه اضافه کنین. مجددا مواد رو مخلوط کنین تا مایه غلظتی شبیه به ماست داشته باشه. اگر دیدین مایه سفت شده، میتونین بهش کمی گلاب اضافه کنین.
- در یک قابلمه به میزان لازم روغن بریزین و اون رو روی حرارت قرار بدین تا روغن داغ بشه.
- مایه زولبیا رو در قیف بریزین، قیف رو بالای تابه نگه دارین و خیلی سریع قیف را فشار بدین تا مایه زولبیا بیرون بیاد. سریع دستتون رو مثل دایره بچرخونین تا زولبیا که از قیف بیرون میاد و داخل روغن ریخته میشه، به شکل یک دایره در بیاد. اگر قیف ندارین، میتونین مایه رو در جا سسی بریزین تا راحت تر مایه بیرون بیاد و شکل بگیرد.
- شربت آماده شده از قبل را حتما در یخچال قرار بدین تا سرد بشه.
- زمانی که زولبیاها سرخ شدن، از روغن بیرون بیارین و به مدت 1 دقیقه در توری فلزی قرار بدین تا روغن اضافه اون خارج بشه و بعد در شربت قرار بدین تا به مدت ۵ دقیقه در شربت سرد بمونه و طعم دار بشه.
- بعد از این که زولبیا رو از شربت بیرون آوردین، اونارو در توری قرار بدین تا شربت اضافه اون خارج بشه.
- زولبیای شما آمده است.