سلام بهتون امیدوارم حالتون خوب و نماز و روزه‌هاتون قبول باشهsmiley

من بعد مدت‌ها اومدم و واستون دستور پخت یه غذای خوشمزه رو آوردم که مخصوصا تو ماه رمضون واسه افطار خیلی میچسبه و تازه خیلیم زود آماده میشه. پس اگه هنوز تصمیم نگرفتین واسه امروز افطار چی درست کنین، این غذایی که امروز یادتون میدم میتونه گزینه خیلی خوبی باشه.

این غذای خوشمزه‌ که احتمالا همتون میشناسیدش، فرنی هستش. من امروز طریقه پخت سه مدل فرنی آرد برنج، نشاسته و زعفران رو یادتون میدم تا هر کدوم رو که بیش‌تر دوست داشتین، درست کنین و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرین.

 

طرز تهیه فرنی

 

مواد لازم برای 4 نفر

 

  • آرد برنج( یا نشاسته)        6 قاشق غذاخوری (6 قاشق غذاخوری)
  • آب ولرم                          1 لیوان
  • شیر                              2 لیوان
  • شکر                             1/3 لیوان
  • گلاب                             ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین                          به مقدار لازم، برای تزئین
  • عرق هل                        به مقدار لازم، برای خوش‌عطرتر کردن
  • زعفران                           به مقدار لازم، برای فرنی زعفرانی

مواد لازم برای تهیه فرنی

طرز تهیه انواع فرنی

1- فرنی آرد برنج و فرنی نشاسته

  1. آرد برنج یا نشاسته را داخل یک کاسه با آب ولرم حل می‌کنیم تا یکدست شود.
  2. شیر را درون قابلمه ریخته و روی اجاق گاز می‌گذاریم،
  3. آرد برنج (یا نشاسته) محلول در آب و شکر را نیز به آن اضافه می‌کنیم و مرتباً هم می‌زنیم تا ته نگیرد.
  4. بعد از ده دقیقه کمی از فرنی نیمه آماده را تست می‌کنیم و اگر کم شیرین بود مجدداً مقداری شکر به آن اضافه می‌کنیم.
  5. معمولاً ۱۲ الی ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا فرنی قوام بیاید و بعد از اینکه غلظت آن به حد دلخواه رسید، شعله را خاموش می‌کنیم.
  6. بعد از اینکه شعله را خاموش کردیم، به آن گلاب و در صورت دلخواه کمی عرق هل، اضافه کرده و درون ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با دارچین تزئین می‌کنیم.

2- فرنی زعفرانی

اگر بخواهید فرنی زعفرانی درست کنید، بهتر است قبل از خاموش کردن اجاق گاز و ۲-۳ دقیقه آخر، مقداری زعفران دم‌کرده به فرنی اضافه کنید و بعد گلاب اضافه کنید.

نکته 1: سرو فرنی زعفرانی به صورت سرد خوشمزه‌تر است پس بهتر است که فرنی آماده را از حداقل یک ساعت قبل داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.

نکته 2: فرنی آرد برنج و فرنی نشاسته برای نوزاد زیر ۷ ماه و فرنی آرد گندم برای نوزاد زیر یک‌سال مناسب نیستند، زیرا تا قبل از یک سالگی امکان حساسیت کودک به آرد گندم وجود دارد. در صورتی‌که برای نوزادان زیر یک سال به روش بالا فرنی درست می‌کنید، نباید از گلاب و دارچین استفاده کنید.

این آموزشمونم تموم شد. امیدوارم که طعمشو دوسته باشن. موقع افطار مارم دعا کنینsmileyangel

منبع: طرز تهیه فرنی برای ۴ نفر درکام